Get Adobe Flash player

Новини

Електронні сервіси Мін’юсту – на службі у жителів Житомирщини

У Житомирській області з 1 вересня 2016 року розпочали роботу 19 бюро правової допомоги. В тому числі  Лугинське, Малинське, Народицьке, Овруцьке, Хорошівське бюро правової допомоги.

В Коростенському місцевому центрі з надання БВПД та бюро правової допомоги кожен може отримати доступ до електронних сервісів Міністерства юстиції. Спектр цих послуг є різноманітним.

1.Державні реєстри (послуги надання інформації з державних реєстрів; реєстраційні дії):

-   Державний реєстр речових прав на нерухоме майно (отримати інформаційну довідку; перевірити виданий документ; попередня подача заяви про державну реєстрацію прав та їх обтяжень; інформація про стан розгляду заяви (запиту));

-   Єдиний реєстр підприємств, щодо яких порушено провадження у справі про банкрутство (отримати інформаційну довідку; перевірити інформаційну довідку)

-   Єдиний державний реєстр юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців (виконати безкоштовний запит на отримання відомостей; отримати електронну виписку (довідку, витяг); пошук запитів (витяг, виписки, довідки); подача заяви для проведення державної реєстрації юридичної особи або фізичної особи – підприємця);

-   Реєстр громадських об’єднань, реєстрація громадських об’єднань;

-   Державний реєстр друкованих ЗМІ та інформаційних агентств як суб’єктів інформаційної діяльності;

-   Єдиний реєстр арбітражних керуючих;

-   Єдина база даних електронних адрес, номерів факсів, телефаксів суб’єктів владних повноважень;

-   Єдиний державний реєстр судових рішень;

-   Електронний реєстр апостилів;

-   Єдиний державний реєстр осіб, які вчинили корупційні правопорушення;

-   Єдиний державний реєстр осіб, щодо яких застосовано положення Закону України “Про очищення влади”;

-   Єдиний реєстр нотаріусів.

2.Державна реєстрація актів цивільного стану (звернення у сфері державної реєстрації актів цивільного стану).

3.Прийом громадян за допомогою відеозв’язку (спрощення спілкування громадян з державними установами).

4.Реєстр юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців (безкоштовний запит на отримання відомостей; електронна виписка (довідка, витяг); пошук запитів (витяги, виписки, довідки).

5.Інформаційні системи (пошук законодавчих документів; зразки (шаблони) документів).

6.Електронний суд (сплата судового збору онлайн; інформація щодо стадій розгляду судових справ; доступ до Єдиного державного реєстру судових рішень; надсилання процесуальних документів електронною поштою учасникам судового процесу; оприлюднення відомостей у справах про банкрутство).

7.Електронний цифровий підпис (замовлення електронного цифрового підпису).

Як в центрі так і в бюро кожен може скористатись не тільки електронними сервісами Міністерства юстиції, але й отримати безоплатну юридичну консультацію. А соціально незахищені громадяни  мають доступ і до безоплатної вторинної правової допомоги – складання процесуальних документів та представництва в суді.

За детальною інформацією та роз'ясненням звертайтесь до фахівців Коростенського місцевого центру з надання БВПД за адресою: м.Коростень, вул.Сосновського, 28 г (приміщення митниці). тел.: (04142) 5-09-49; 5-09-45.

Оксана Сергієнко- начальник відділу правопросвітництва та взаємодії з суб'єктами надання БППД Коростенського МЦ з надання БВПД

presidentvrukmuvsuzhmrzt oda

11500 Житомирська область, м. Коростень, вул. Грушевського 60/2

тел.: 5-06-91, факс: 9-63-89

E-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.