Get Adobe Flash player

Новини

Сьогодні 03 листопада в адміністративному приміщенні районної ради відбулась нарада з представниками територіальних громад та лісових господарств Коростенського району. Дана нарада була організована районною радою з метою налагодження тісної співпраці з Центром Державно-приватного партнерства та Українською асоціацією районних та обласних рад, сприяння налагодження комунікації з громадами району, акумулювання законодавчих, майнових, фінансових проблем, координації і участі в законотворчих процесах, лобіювання радою інтересів громад, визначення пріоритетних напрямків соціально-економічного розвитку  та залучення інвестицій для створення робочих місць та наповнення місцевих бюджетів.

У роботі наради взяли участь:

1.  Голова Секретаріату Української асоціації районних та обласних рад Юрій Андрійчук;

2.  Директор Центру державно-приватного партнерства Юрій Пащенко;

3.  Президент ТОВ "ВСЕСВІТНІЙ ТОРГІВЕЛЬНИЙ ЦЕНТР КИЇВ" Генрі Штеренберг;

4.  Директор ТОВ «Енергосоюз» В’ячеслав Язиков.

5.  Директор ТОВ «Жива нива» Олексій Язиков.

6.  Керівник відділу Держгеокадастру Коростенського району Володимир Тарасенко.

Заступник голови районної ради Олена Харченко ознайомила присутніх з переліком питань, які заплановано розглянути на нараді, а саме:

1.  Виділення біля 1000 га малопродуктивної землі для організації вирощування швидкоростучої енергетичної культури Міскантус для виготовлення гранульованого біопалива. Виділення землі для зазначеної діяльності може бути у формі оренди, концесії та інше.

2.  Будівництво Лугинської ТЕС на біопаливі та генерації «зеленої енергетики».

3.  Будівництво заводу універсального виробництва гранульованих продуктів (у комплексі з ТЕС, як споживача теплової енергії газів, що відходять). Один з видів виробництва - енергетичні пелети.

4.  Виділення 5-10 га для будівництва регіонального логістичного центру - терміналу для забезпечення транспортно-складського процесу. Площа центру - 10000 м2 .

5.   Створення індустріального парку-хаба з виробництва біоенергетичних гранульованих продуктів. Об'єм - до 100000 тон генерації «зеленої енергетики». Потужність - до 24МВт+0.

6.  Порядок розроблення геологічного паспорту ОТГ.

Після того, як заслухали інформацію від виступаючих відбулось жваве обговорення у формі питання – відповідь. У підсумку було висловлено щире сподівання на плідну співпрацю в подальшому.

presidentvrukmuvsuzhmrzt oda

11500 Житомирська область, м. Коростень, вул. Грушевського 60/2

тел.: 5-06-91, факс: 9-63-89

E-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.