Get Adobe Flash player

Новини

 Конгрес місцевих і регіональних влад при Президентові України

Голова районної ради Ю. Гаєвська 03.06.2021 року взяла участь у першому засіданні Конгресу місцевих і регіональних влад при Президентові України.

Розпочав роботу Конгрес місцевих і регіональних влад при Президентові України. Про його створення голова держави В. Зеленський оголосив під час Ради розвитку громад та територій  25 лютого 2021 року в Києві.

Перше засідання Конгресу відбулось у м. Хмельницькому за участі Президента України В. Зеленського та під головуванням заступника Керівника Офісу Президента України К. Тимошенка.

Онлайн до засідання приєдналась Житомирська обласна рада та Житомирська обласна державна адміністрація, а також голови територіальних громад та районних адміністрацій.

Міністр розвитку громад та територій О. Чернишов наголосив на тому що, реформа місцевого самоврядування в Україні тільки розпочалась.

Також піднімалось фінансове питання запуску у Житомирі аеропорту та будівництва індустріальних парків. За словами Міністра розвитку громад та територій О. Чернишова, наразі в Міністерстві працюють над завершенням законопроекту про індустріальні парки. 

 

Діяльність Конгресу місцевих і регіональних влад має на меті поліпшити відносини між місцевою владою і офіційним Києвом. Відтепер при Офісі Президента працюватиме постійний Офіс Конгресу. Згідно з положенням, Конгрес складається з голови, президії, і двох палат: Палати місцевих влад і Палати регіонів.

Під час першого засідання Конгресу головою Палати місцевих влад було обрано Львівського міського голову А. Садового. Заступниками голови Палати місцевих влад стали Житомирський міський голова С. Сухомлин та Дніпровський міський голова Б. Філатов.

8 червня у місті Дніпро відбудеться Конгрес місцевих і регіональних влад, на якому обиратимуть голову та заступників Палати регіональних влад.

presidentvrukmuvsuzhmrzt oda

11500 Житомирська область, м. Коростень, вул. Грушевського 60/2

тел.: 5-06-91, факс: 9-63-89

E-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.