Get Adobe Flash player

Новини

21 квітня 2019 - Вербна неділя

У цей день православні віряне відзначають Вхід Господній до Єрусалиму. Це - одне з 12 основних церковних свят.

До Великодня після Вербної неділі залишається всього один тиждень. Вербна неділя - християнське свято, в якому поєдналося страждання і спокутування. Наступні дні, аж до Великодня - свята Воскресіння Христового - отримали в церковному календарі найменування "Страсної седмиці" (тижня), причому кожен день на цьому тижні іменується "Великим".

Саме Вербна неділя нагадує нам про вхід Ісуса до Єрусалиму. Цього дня Ісус на віслюку в'їхав у ворота Єрусалиму. Ісусу влаштували грандіозну зустріч: люди називали Христа пророком і на знак особливої поваги вистилали перед ним дорогу пальмовими гілками і співали хвалебну пісню.

А всього через тиждень той же натовп вимагав розіп'яти Ісуса... Він був розп'ятий і воскрес, спокутувавши тим самим гріхи людські. 

Тож у цей особливий день, що прийшов до нас з біблійних часів, хочеться побажати всім благополуччя, любові і щастя, а також пам’ятати про те, що найважливіше в житті: це любов до близьких, вміння прощати, бажання бути поруч з рідними у важку хвилину. Нехай це свято очистить наші душі і серця, відкривши їх для всього найкращого! Добро, радість і благоденство нехай будуть завжди поруч з вами. Нехай сам Господь береже вас і охороняє на життєвому шляху. Здоров’я і щастя від усієї душі і від щирого серця! З святом!

 

Голова районної ради                                         Василь Іванович Клименко

presidentvrukmuvsuzhmrzt oda

11500 Житомирська область, м. Коростень, вул. Грушевського 60/2

тел.: 5-06-91, факс: 9-63-89

E-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.