Get Adobe Flash player

Новини

В Коростенському районі відбулися заходи, присвячені Дню вшанування учасників бойових дій на території інших держав та 30-тій річниці виведення радянських військ з Республіки Афганістан

Разом з учасниками бойових дій на території інших держав, що проживають в Коростенському районі до районного будинку культури прибули рідні та близькі, представники громадськості. В тісному колі згадували своїх побратимів та приймали вітання від голови Коростенської районної ради Василя Клименка, голови райдержадміністрації Дмитрука Сергія, заступника голови районної ради Володимира Корнійчука, голови Коростенської міської (районної) Спілки ветеранів Афганської війни і воїнів-інтернаціоналістів Олександра Ситніка, працівників районного відділу культури.

 

Під час зустрічі звучали приголомшливі цифри. Зокрема було зазначено, що в неоголошеній війні полягли 15 тисяч бійців. З них майже третина – українці. За 10 років бойових дій в Афганістані побували загалом 160 тисяч наших співвітчизників. Частина з них тепер знову на фронті – боронять країну від агресора.

Далі урочисті заходи продовжились в Древлянському парку м. Коростень, де біля пам'ятного меморіалу всіх учасників бойових дій на території інших держав Коростенщини привітав народний депутат України від фракції БПП «Солідарність» Володимир Арешонков, міський голова Володимир Москаленко та Олександр Ситнік.

Вшановуючи пам’ять загиблих, після хвилини мовчання, воїни-інтернаціоналісти, учасники бойових дій, їхні родичі, громадськість міста і представники влади поклали квіти до підніжжя пам'ятного меморіалу.

«Афганська війна відходить все глибше в історію, але вона надовго залишається для усіх незагоєною раною», – зазначають безумовно всі, хто причетний до сьогоднішньої дати. Тож, ще раз хочемо привітати учасників бойових дій на території інших держав та побажати їм в першу чергу міцного здоров’я, родинного затишку, миру та злагоди на довгі щасливі роки.

presidentvrukmuvsuzhmrzt oda

11500 Житомирська область, м. Коростень, вул. Грушевського 60/2

тел.: 5-06-91, факс: 9-63-89

E-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.